30-01-2014
'Verzekeraars zijn allemaal oplichters, als je schade hebt geven ze niet thuis.'
Dit soort opmerkingen hoor ik nog al eens bij nieuwe relaties. En als ik vraag om een voorbeeld uit eigen ervaring dan blijft het vaak stil. Het gaat in de praktijk inderdaad niet altijd goed. Hoe komt dat?
Mijn relaties zijn meestal ondernemers. Ik leg ze graag uit dat het goed is als de verzekeraar, net als zij, aan het eind van het jaar wat geld hebben overgehouden. Om dat te kunnen moet je verstand hebben van je vak, maar zal je ook afspraken moeten maken met je klant. Wat kan de klant verwachten voor het geld dat hij betaalt. Voor de prijs van een rijtjeswoning kan een aannemer geen villa bouwen, voor het geld van een tweedehands Golfje wordt geen nieuwe Passat geleverd. Dat is met verzekeringen niet anders.
Het afsluiten van een verzekeringspakket is een momentopname. Als het goed is zijn de risico’s van dat moment goed in kaart gebracht. En is bewust gekozen wat wel, maar ook wat niet hoeft te worden verzekerd. Uiteraard is er ook goed gekeken welke verzekeraars de beste prijs/prestatieverhouding bieden. De verschuldigde premie zal dan in relatie zijn met de afgedekte risico’s. Maar een bedrijf is aan veranderingen onderhevig en ook in ‘Den Haag’ zit men niet stil. Met een zekere regelmaat de gekozen oplossingen tegen het licht houden is daarom van groot belang. Doe dat met een onafhankelijk deskundige. U weet namelijk niet wat u niet weet.
Verzekeringen zijn enorm belangrijk om de economie draaiende te houden. Zonder zekerheden die een verzekeraar geeft verstrekken banken geen hypotheek, is export niet mogelijk en mag er geen auto de weg op. Het afgeven op verzekeraars, banken, politiek, belastingdienst, politie, etc. is zo makkelijk. Ik doe er niet meer aan mee.
20-01-2023 0
Marcel van den Nagel
Erkend Financieel Adviseur (Hypothecair planner)
20-09-2021 0
07-09-2021 0
1x per maand en altijd makkelijk opzegbaar.
Reacties (1)
A. Van Berk
28-09-2014
Reactie toevoegen